- انتشار: ۶ حوت ۱۳۹۷
- ساعت: ۱:۰۹ ب.ظ
- سرویس: تحلیل و مقالات
- کدخبر: 27868
- لینک کوتاه: http://www.barchinews.com/?p=27868
حمایت پاکستان از تروریزم این کشور را منزوی خواهد کرد
این هفته، مشتریان شرکتهای مرغداری پاکستان، بازار را خالیتر از همیشه یافتند. پاکستانیها برای خوشآمدگویی ولیعهد عربستان سعودی که در سفری دو روزه به تاریخ ۱۷ فبروری از کشورشان بازدید نمود، ۳۵۰۰ عدد کبوتر را از بند رها و آن را در مارکیت پخش کردند و موجودیت گوشت مرغ را به کلی از بازار برچیدند.

این هفته، مشتریان شرکتهای مرغداری پاکستان، بازار را خالیتر از همیشه یافتند. پاکستانیها برای خوشآمدگویی ولیعهد عربستان سعودی که در سفری دو روزه به تاریخ ۱۷ فبروری از کشورشان بازدید نمود، ۳۵۰۰ عدد کبوتر را از بند رها و آن را در مارکیت پخش کردند و موجودیت گوشت مرغ را به کلی از بازار برچیدند.
نمایندگان پارلمان پاکستان برای اینکه ولیعهد عربستان را خشنود بسازند، یک اسلحۀ طلایی و پیشرفته هدیه دادند.
با وجود اینکه پاکستان یک رابطه با یکی از قدرتهای منطقه میسازد، روابطش با دیگر کشورها در معرض نابودی قرار دارد.
در هفته گذشته، سه کشور همسایه پاکستان؛ هند، ایران و افغانستان این کشور را به پشتیبانی و حمایت از تروریزم متهم کردند.
در سیزدهمین روز فبروری، یک موتر از نوع لاری که مملو از مواد انفجاری بود در ولایت سیستان بلوچستان که یکی از ولایتهای جنوبشرقی ایران است جان ۲۷ نظامی سپاه پاسداران را گرفت.
مسئولان ایرانی ادعا نمودند که بمبگذار و طراح این بمبگذاری همه پاکستانی بودند و این حمله در خاک پاکستان سازماندهی شده بود.
یکی از جنرالان سپاه پاسداران ایران به پاکستان هشدار داد و گفت اگر این کشور به وظایفش درست عمل نکند، ایران با گروههای تروریستی منطقهای و فرامنطقهای خواهد جنگید.
او در این بیاناتش تلویحاً به ایاسای سازمان استخبارات پاکستان، و سازمانهای استخباراتی و نظامی کشورهای اسرائیل، امریکا و عربستان اشاره نمود.
یک روز پس از حمله بر نظامیان ایرانی، گروه تروریستی جیش محمد که در پنجاب پاکستان مستقر است، مسئولیت واقعۀ تروریستی دیگری را بر نظامیان هندی در کشمیر تحت حاکمیت هند، به عهده گرفتند.
در این حمله، ۴۴ نظامی هندی بهقتل رسیدند.
بهدنبال این جریانها، دولت افغانستان نیز به روز پانزدهم فبروری در نامه به سازمان ملل متحد از پاکستان بهخاطر مساعد کردن زمینه گفتگوهای صلح بهطور مخفیانه با طالبان شکایت کرد و ادعا نمود که این کار پاکستان تجاوز به حاکمیت ملی افغانستان است.
پاکستان حالا در یک مخمصۀ تمامعیار دیپلماتیک گیر کرده است.
سوشما سیورج، وزیر خارجه هند به روز ۱۷ فبروری، بهطور غیر منتظران وارد تهران شد.
معاون وزیر خارجه ایران در تویتی اعلام نمود که دو کشور ایران و هندوستان بر سر یک موافقتنامۀ مشترک همکاری دوجانبه برای مقابله با تروریزم در منطقه به توافق رسیدهاند.
به روز ۱۹ فبروری، محمد بن سلمان ولیعهد عربستان به داخلی سفر نمود. جایی که مسئولان هندی تلاش نمودند تا به وی تفهیم کنند که اقتصاد هند یک جایزه بزرگتر نسبت به روابط دوستانه «پاکستان-عربستان» است.
سال گذشته عربستان توسط نهاد بینالمللی (Financial Action Task Force) که با حامیان مالی تروریزم مقابله میکند، مجبور شد تا کمکهای پولیاش با پاکستان را قطع نماید.
حمایت پاکستان از تروریزم منجر به وارد شدن در فهرست خاکستری سازمان ملل شده است.
جایگاه این کشور حالا نیز تحت بررسی شدید قرار دارد.
عملکردهای خرابکارانه این کشور در کشورهای همسایهاش، احتمال دست یافتن یک چهره پاک در جهان را از بین برده و حتی بعید نیست این کشور در ماه اکتوبر شامل فهرست سیاه گردد.
هیچ کدام از این پدیدهها پاکستان را بهطور کلی منزوی نمیکند. چین با پاکستان همکاری دیپلماتیک دارد.
چین مکرراً تلاشهای کشورهای دیگر را برای وارد کردن نام مسعود اظهر، رهبر گروه تروریستی جیش محمد در فهرست سیاه سازمان ملل را ناکام نموده است.
رول عمده پاکستان در گفتگوهای صلح افغانستان و وادار کردن گروه طالبان به مذاکره نیز در از بین بردن انزوای پاکستان کمک میکند.
سفیر پاکستان در کابل به روز نوزدهم فبروری هشدار داد اگر پاکستان زیر فشارهای بیشتری قرار گیرد، پروسه صلح نیز به خطر مواجه خواهد شد.
این برای اولین بار نیست که پاکستان نقش دیپلماتیکاش را از دست میدهد، اما تا هنوز کارتهای مهمی برای بازی در اختیار دارد.
اکونومیک