- انتشار: ۳۰ جدی ۱۳۹۶
- ساعت: ۴:۱۴ ب.ظ
- سرویس: تیتر 2
- کدخبر: 11272
- لینک کوتاه: http://www.barchinews.com/?p=11272
پاکستان از هراسافگنان به عنوان یک ابزار سیاست خارجی استفاده می کند
حامد کرزی، رییس جمهور پیشین افغانستان گفته است که باید امریکا فشارهای سیاسی، اقتصادی و دپلوماتیک بر پاکستان را افزایش دهد، اما از اقدام نظامی امریکا برضد این کشور حمایت نمیکند.
حامد کرزی، رییس جمهور پیشین افغانستان گفته است که باید امریکا فشارهای سیاسی، اقتصادی و دپلوماتیک بر پاکستان را افزایش دهد، اما از اقدام نظامی امریکا برضد این کشور حمایت نمیکند.
آقای کرزی که در گفتمان “رایسینا” در دهلی نو صحبت میکرد، نابودی گروههای هراسافگن در پاکستان را کلید حل مشکلهای فعلی افغانستان دانسته و گفته است که امریکا باید فشارهای سیاسی، اقتصادی و دپلوماتیک را بر اسلام آباد افزایش دهد تا این کشور دست از حمایت هراسافگنان بردارد.
او گفته است: “پاکستان همواره از هراسافگنان به عنوان یک ابزار سیاست خارجی استفاده کرده است، هراس افگنان در پاکستان پناگاههای امن دارند و همچنان از حمایتهای لوژیستیکی ومالی برخوردار استند. من خواهان اقدامات سیاسی، اقتصادی وافزایش فشارها بر پاکستان استم، اما از اقدام نظامی برضد پاکستان حمایت نمیکنم.”
آقای کرزی در بخش دیگری از صحبت هایش گفته است که افغانستان آنقدر کشور فاسد نیست که نهادهای خارجی از آن نام میبرند و یاهم در رده بندی شان جایگاه دوم و سوم را برای افغانستان اختصاص میدهند.
او در این مورد گفته است: “افغانستان آنقدر کشور فاسد نیست که نهادهای خارجی یاد میکنند، من به جایگاههایی که افغانستان را گاهی در جایگاه دوم و سوم کشورهای فاسد جهان قرار میدهند باور ندارم؛ اکثر این رده بندیها از سوی نهادهایی صورت میگیرد، که در غرب اند و همه این رده بندیها یک نوع دسیسه برضد افغانستان است.”
کرزی در پاسخ به این پرسش که برخی از گروههای مافیایی در برخی چالشهای مالی در افغانستان دست دارند، گفته است: “ما در افغانستان اصلن مافیا نداریم، اما برخی سرمایه گذارانی داریم که گاهی عملکردهای شان درست بوده و گاهی هم اشتباه؛ بنابر این هیچ گونه مافیایی در افغانستان وجود ندارد.”
در این گفتمان ایگور مورگولوف، معین وزارت خارجهی روسیه و جنرال وی کی سینگ وزیر امور روابط خارجی هند نیز صحبتهایی داشته اند.
ایگور مورگولوف راهبرد نظامی ترامپ برای افغانستان را اشتباه خوانده و افزوده است که مسکو با طالبان ارتباط دارد.
مورگولوف گفته است: “ما تایید میکنیم که با طالبان به نحوی در ارتباط هستیم؛ ارتباط داشتن با طالبان تنها به روسیه خلاصه نمیشود، بل همه کسانی که به نحوی در قضیه افغانستان دخیل اند با طالبان در تماس استند، اما به نظر ما راهبرد تازهی نظامی امریکا برای افغانستان مشکل این کشور را حل نخواهد کرد.”
در همین حال جنرال وی کی سینگ وزیر امور روابط خارجه هند افزایش فشارها بر پاکستان را نتیجهبخش خوانده و وافزوده که چین نمیتواند جایگاه امریکا در پاکستان را پر کند.
وی کی سینگ گفته است: “چین به هیچ عنوان نمیتواند جایگاه امریکا را در پاکستان پر کند؛ این کشور نمیتواند کمکهایی را که امریکا در اختیار پاکستان قرار میداد، قرار بدهد؛ بنابراین اگر فشارها بر پاکستان بیشتر شود، اسلامآباد مجبور خواهد شد که دست از رویکرد منفیاش در قبال افغانستان و منطقه بردارد.”
با این همه، وزیر امور روابط خارجی هند بر ادامهی کمک هایش به افغانستان تاکید کرده و گفته است که دهلی نو، افغانستان را در بخشهای مختلفی کمک کرده و در آینده نیز به کمکهایش ادامه خواهد داد.
این در حالیست که وزارت خارجه روسیه خواستار مذاکرات “فوری و مستقیم” میان دولت افغانستان و طالبان شده و گفته است که مسکو حاضر است که میزبان این مذاکرات باشد.
جان بس، سفیر امریکا در افغانستان روز گذشته در کابل در واکنش به این پیشنهاد روسیه گفت که امریکا از تلاشهای سازندهی هر کشوری که به سود افغانستان تمام شود و این کشور را به صلح و ثبات همیشهگی برساند، پشتیبانی میکند.