- انتشار: ۱۲ حمل ۱۳۹۷
- ساعت: ۱۱:۴۶ ق.ظ
- سرویس: x تیتر دو
- کدخبر: 15053
- لینک کوتاه: http://www.barchinews.com/?p=15053
غنی مصروف درگیری های قومی/ جریان های سیاسی و مردم در حال اعتراض/ امریکا در حال تاراج معادن
کشوری که در آن سران حکومتش مصرف درگیری های قومی و چپاول چوکی های بیشتر به نفع قوم خاص باشد، دادخواهی و فریاد اعتراض مردم و جریان های سیاسی ا ش هرگز نه تنها شنیده نشود که سرکوب گردد و امریکایی هایی که شب و روز ذخایر و معادن آن را به یغما ببرد نمی تواند نوید دهنده آینده ای روشن برای صلح و رفاه مردم خویش باشد.

هفتۀ گذشته در کابل حزب ائتلاف بزرگ مردم افغانستان با حضور صدها تن اعلام موجودیت کرد.
در ائتلاف تازه، برخی از سران قومی و نمایندگان برجستۀ شورای ملی افغانستان از جمله همایون همایون معاون مجلس و حاجی ظاهر قدیر، نماینده ننگرهار در پارلمان حضور دارند.
ائتلاف بزرگ مردم افغانستان از وضعیت جاری در کشور ابراز نگرانی کرده و گفتهاند که نظام را با دستان خود تشکیل دادهاند؛ اما امروز چون منحرف شده است، در برابرش ایستادهاند.
همایون همایون، معاون مجلس و از تشکیلدهندهگان این ائتلاف گفت که آنها به دنبال نجات کشور از ورطۀ کنونی هستند.
معاون مجلس افزود که آگاهی دارند که حلقاتی در تلاش تجزیۀ افغانستان هستند.
او به انتقادهای برخی حلقات از اتحاد آنها با سران شمال اشاره کرد و گفت که وقتی گروههایی با پاکستان و طالبان معامله میکنند، گپی نیست؛ اما وقتی ما در کشور خود ما با شخصیتهایی دیدار و ملاقات میکنیم، به خودفروشی متهم میشویم.
آقای همایون افزود که دیدارهای آنها با سران شمال از جمله عطا محمد نور و جنرال دوستم به خاطر جلوگیری از قومیشدن مناسبات جاری در افغانستان بوده است.
معاون مجلس گفت که گروههایی بر من حمله کردهاند که چرا به فارسی صحبت میکنم؛ به آنها میگویم که فارسی یکی از زبانهای کشورماست و به هیچ کسی اجازه نمی دهم که به من بگوید به فارسی صحبت نکن. هم پشتو و هم فارسی زبان مادری ام است.
همایون همایون افزود: من پشتون، تاجیک، هزاره و ازبیک هستم. به هیچ کسی اجازه نمیدهیم که مباحث قومی را در کشور ما دامن بزند.
معاون مجلس ابراز تأسف کرد که در جریان انتخابات از مردم خواسته است که به اشرفغنی، رییس جمهور کنونی افغانستان رأی بدهند.
در این حال، ظاهر قدیر، از دیگر تشکیلدهندگان این ائتلاف گفت که اشرفغنی سرگرم قومگرایی است و گاهی با تاجیک، گاهی با ازبیک و گاهی هم با هزاره درگیر است.
او گفت که یک رهبر سیاسی چنین شخصیتی نمیداشته باشد. به همین دلیل، آنها دیگر غنی را به رسمیت نمیشناسند.
ظاهر قدیر گفت که برای نخستینبار ائتلافی در سطح افغانستان اعلام موجودیت میکند. کارهای این ائتلاف تکمیل شده و به زودی اعلام خواهد شد.
او گفت که این ائتلاف در میان همۀ اقوام افغانستان جای خواهد داشت. برعکس جریانهایی که به قوم و جریان خاصی منحصر شدهاند.
این نماینده مجلس خاطر نشان ساخت که از شورای ولسوالیها تا انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری نامزد دارند و نامزد خویش را برندۀ انتخابات ریاست جمهوری خواهند ساخت. آقای قدیر گفت که علی رغم مخالفت حکومت و جامعه جهانی به زور همایون همایون را به معاونیت مجلس کشانیدند.
این درحالی است که پیش از این جریانهای دیگری در مخالفت با حکومت اشرفغنی اعلام موجودیت کرده بودند. شورای حراست و ثبات، ائتلاف نجات افغانستان، جبهۀ نوین ملی افغانستان و ائتلاف مردم افغانستان، از عمدهترین جریانهای مخالف حکومت افغانستان محسوب میشود.
این جریانها به شدت با سیاستها و رویکردهای حکومت وحدت ملی مخالفت دارند.
نگرانی احزاب و جریانهای مخالف حکومت مشترک است. آنها مدعی هستند که افغانستان در مسیر نامعلومی به پیش میرود. نا امنی با گذشت هر روز افزایش مییابد. بحران و بی ثباتی سیاسی فزونی مییابد و حکومت برنامهیی برای برگزاری انتخابات پارلمانی، شوراهای ولسوالیها و ریاست جمهوری ندارد.
امریکا مشغول تاراج معادن افغانستان
بر اساس اعلام برخی رسانه ها و نمایندگان امریکاییها شبانه روز در حال استخراج معادن اورانیوم در منطقه خانشین ولایت هلمند میباشند.
هاشمخان الکوزی؛ نماینده هلمند در مشرانو جرگه گفت: اسناد و مدارکی موجود است که نیروهای امریکایی در منطقه خانشین هلمند یک پایگاه ایجاد کرده اند و در نزدیکی این پایگاه، یک معدن اورانیم است که نیروهای امریکایی شب و روز در حال تاراج آن هستند.
الکوزی میگوید که هم نیروهای امریکایی مستقر در این ولایت و هم طالبان، مشغول استخراج غیر قانونی معادن هلمند هستند.
وی همچنین گفت: ادعاهایی وجود دارد که در کنار نیروهای امریکایی، طالبان نیز در برخی مناطق در حال استخراج معادن اند.
با در نظر دا شت این همه بی جا نیست اگر بگوییم اوضاع کنونی افغانستان به هیچ وجه عادی نیست و در این گیر و دار چگونه می توان به نبوغ سیاسیون خود و آینده ای روشن امیدوار بود: کشوری که در آن سران حکومتش مصرف درگیری های قومی و چپاول چوکی های بیشتر به نفع قوم خاص باشد، دادخواهی و فریاد اعتراض مردم و جریان های سیاسی ا ش هرگز نه تنها شنیده نشود که سرکوب گردد و امریکایی هایی که شب و روز ذخایر و معادن آن را به یغما ببرد نمی تواند نوید دهنده آینده ای روشن برای صلح و رفاه مردم خویش باشد.