- انتشار: ۱۵ دلو ۱۳۹۷
- ساعت: ۷:۱۸ ب.ظ
- سرویس: تیتر 2
- کدخبر: 27035
- لینک کوتاه: http://www.barchinews.com/?p=27035
آگاهان سیاسی: بعد از صلح ساختار جدید نظام نباید به معنی عقب گرد باشد
شماری از سیاسیون میگویند که ایجاد ساختار تازه نظام پس از صلح با طالبان، نه باید به معنی عقب گرد باشد.
شماری از سیاسیون میگویند که ایجاد ساختار تازه نظام پس از صلح با طالبان، نه باید به معنی عقب گرد باشد.
در همین حال شماری از جوانان که در این ۱۸ سال دموکراسی تا پایه های کارشناسی ارشد درس خوانده اند میگویند که دست آورد هایشان را نمی گذارند قربانی آشتی با طالبان شود و باید اداره های دولتی پس از صلح هم باید به روال سابق رهبری شوند.
گروه طالبان بر ایجاد یک ساختار جدید در نظام افغانستان تاکید دارند؛ ساختاری که معلوم نیست چگونه خواهد بود، آیا زنان از کار بیکار میشوند و یا هم دموکراسی نو پا از هم پاشیده می شوند؛ مثل این ده ها پرسش دیگر در ذهن مردم خطور میکند.
شیدا محمد ابدالی یکی از نامزدان احتمالی انتخابات ریاست جمهوری سال آینده است، این گفته های پسین طالبان را آغاز مخالفت این گروه با مردم خوانده و دستآوردهای ۱۸ سال پسین افغانستان را در خطر می بیند.
شیدا محمد ابدالی نامزد احتمالی انتخابات ریاست جمهوری میگوید: “من این خواستها را از طریق تلویزیون ها دیده ام این می تواند یک خطر جدی باشد و من آینده را خطرناک می بینم.”
حالا پرسش اینجاست که پس از صلح، اگر با طالبان روی ایجاد ساختار تازه تفاهم شود، طالبان توانایی ساختن نظام تازه را دارند؟
به نوشته آریانا نیوز،صدیق پیتمن معین پیشین وزارت معارف میگوید: “برنامه های مدیریتی و کدری حکومت، ملی است؛ این نه مربوط به طالبان و نه هم احزاب سیاسی میشود. زیرا این برنامه ها یک پروسه ملی است و تمام تحصیل یافته ها حق دارد.”
آگاهان به این باورند که اگر طالبان از آدرس زور و یا هم تحمیل خواستهای شان در آینده بالای مردم وارد گفتگو های صلح شوند؛ از همین اکنون بازی آشتی با حکومت را باخته اند و سودی هم نمی برند.