- انتشار: ۱۸ قوس ۱۳۹۷
- ساعت: ۱۲:۳۶ ب.ظ
- سرویس: تیتر 2
- کدخبر: 24332
- لینک کوتاه: http://www.barchinews.com/?p=24332
رئیس جمهور غنی:فساد باید جای خود را به اصلاحات بدهد
رئیس جمهور افغانستان میگوید که برای خشکاندن ریشههای فساد تنها طرح کافی نیست، بلکه برای مبارزه با این پدیده تخریبکننده، اراده محکم لازم است.
رئیس جمهور افغانستان میگوید که برای خشکاندن ریشههای فساد تنها طرح کافی نیست، بلکه برای مبارزه با این پدیده تخریبکننده، اراده محکم لازم است.
به گزارش برچی نیوز،محمد اشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان امروز یکشنبه(۱۸قوس) در مراسم گرامی داشت از روز جهانی مبارزه با فساد گفت که حکومت وحدت ملی ارادهی محکم برای خشکاندن ریشههای فساد دارد، اما این کار تنها به اراده حکومت امکان پذیر نیست، بلکه مردم، رسانهها، جامعه مدنی و علمای دین نیز باید همکار حکومت باشند.
به گفتهی رئیس جمهور اصلاحات در امر مبارزه با فساد ۶ بعد اساسی دارد که منجر به ختم ریشههای آن خواهد شد.
او گفت:” اول برای مبارزه با فساد باید باور وجود داشته باشد که شدنی است.
دوم یک طرح مشخص لازم است، زیر تنها باور کافی نیست.
سوم باید یک نقشه مشخص وجود داشته باشد که کدام اصول و راههای برای مبارزه با فساد انتخاب کنیم.”
آقای غنی افزود باید اراده محکم برای مبارزه با فساد و تطبیق برنامه ها وجود داشته باشد، زیرا هر کار که انجام داده میشود باید یک نتیجه مطلوب داشته باشد.
به باور رئیس جمهور غنی، هرچه زود تر باید فساد جای خود را به اصلاحات بدهد، زیرا قیمت فساد و بی عدالتی را اولاد غریب میپردازد.
او در نشست امروز تصریح کرد که اصلاحات زیاد در ادارات افغانستان به میان آمده است، اما هنوز مشکلات وجود دارد و ادعا کرده نمیتوانیم که صد درصد اصلاحات به میان آمده است. آقای غنی گفت:” در گذشته کانکور یک نمونۀ واضح فساد بود. دهها جوان ما انتحار کردند، هزاران جوان از جهت فساد در پروسۀ کانکور ناامید شدند، معلومدار قیمت این همه بی عدالتی و فساد را اولاد غریب می پردازد. اما با روی کار آمدن حکومت وحدت ملی در این عرصه اصلاحات گسترده به وجود آمد.”
این درحالی است که هفته گذشته حکومت افغانستان طرحی را تصویب کرد که براساس آن برای برخی از ولایات سهمیه معین در امتحان کانکور در نظر گرفته میشود. در این طرح آمده است از سهمیههای اختصاصی منطقهیی، فارغانی استفاده میتوانند که حد اقل سه سال اخیر دوره مکتب را در ولایات مربوط تکمیل کرده باشند. منتقدان حکومت این طرح تازه را فساد و بی عدالتی آشکار عنوان میکنند.
حکومت طرح سهمیه بندی کانکور را برای رشتههای مورد نیاز ولایتهای کمتر توسعه یافته، بر اساس نفوس تایید کرده است که براساس آن، برای فارغان این ولایتها درصدی مشخص برای راهیافتن به دانشگاه و در رشتههای مشخص در نظر گرفته میشود.
این طرح هرچند با انتقادهای تند در میان چهرههای دانشآموخته، سیاست گران و نمایندگان پارلمانی مواجه شده است، زیرا به باور این منتقدان طرح سهمیه بندی کانکور با مشکلات زیادی به همراه است، اما رئیس جمهور در نشست امروز آنرا کارا خواند و گفت که برای کسانی که در قسمت طرح آن کارکرده، مدالهای افتخاری داده شود.
رئیس جمهور افغانستان در نشست امروز همچنان در مورد ادامهی فساد در ادارات افغانستان نیز حرف زد و گفت:” پس از یازده سپتامبر، میلیاردها دالر به افغانستان کمک شد، اما چرا مشکلات ما حل نشد، زیر بناها هنوز هم با مشکلات مواجه است، چون همیشه منافع شخصی به منافع ملی ترجیح داده شده است. یکی از راه های فساد، تغییر نسلی است. باید کارها به نسلهای جوان انتقال داده شود. اگر نسل جوان را در ادارات جابهجا نکنیم به پیشرفت نمیرسیم.”
او گفت که اگر در نهادها، در بخش قوای بشری از رهبران متعهد و جوان استفاده نکنیم و آنها را جابجا نکنیم، به این معناست که ما دوباره به عقب بر می گردیم.
از سوییهم تدامچی یاماماتو، فرستاده ویژه سازمان ملل متحد برای افغانستان در این نشست گفت که از روز جهانی مبارزه با فساد درحالی در این کشور گرامیداشت میکنیم که هنوز هم فساد وجود دارد، اما همه متعهد برای نابودی این پدیده مخرب هستیم.
آقای یاماماتو در این نشست تاکید کرد که فساد جلو تطبیق تمام پروژهها و کارهای مثبت را میگیرد و سبب بروز مشکلات جدی تر نیز خواهد شد. او گفت:”باید همه برای نابودی فساد دست به دست هم دهیم.”
به نوشته هشدار،فرستاده ویژه سازمان ملل در کابل تاکید کرد که سازمان ملل متعهد است، همچنان در کنار مردم افغانستان بماند و برای نابودی فساد این کشور را همکاری کند. او افزود:” ما در سازمان ملل تلاش میکنیم که برای مبارزه بافساد یک استراتیژی واضح ایجاد کنیم. اما باید صبور باشیم و برای مبارزه با فساد وقت بگذاریم.”
از روزجهانی مبارزه با فساد اداری در حالی گرامی میشود که افغانستان هنوز هم در جایگاه سومین کشور فاسد جهان قرار دارد و گفته شده که یکی از علتهای عقب افتادگی این کشور، گسترده بودن فساد در نهادها و ادارههای دولتی آن است. امری که جامعه جهانی سالانه مقدار پول مشخصی را برای مبارزه با آن هزینه میکند، اما تاکنون تاثیر این پول خرج کردنها چندان ملموس نبوده است.