- انتشار: ۲۶ حوت ۱۳۹۷
- ساعت: ۶:۳۰ ب.ظ
- سرویس: تیتر 2
- کدخبر: 28778
- لینک کوتاه: http://www.barchinews.com/?p=28778
خلیلزاد: اگر نیروهای امریکایی از افغانستان بیرون شوند نظامیان ناتو هم این کشور را ترک میکنند
به دنبال برگزاری نشست فوق سری و امنیتی که در رابطه با روند صلح افغانستان از سوی رئیس جمهور امریکا برگزار شد. زلمی خلیلزاد فرستاده ویژه آمریکا در امور صلح افغانستان گفت: اگر نیروهای آمریکایی از افغانستان خارج شوند نظامیان ناتو هم این کشور را ترک خواهند کرد.
به دنبال برگزاری نشست فوق سری و امنیتی که در رابطه با روند صلح افغانستان از سوی رئیس جمهور امریکا برگزار شد. زلمی خلیلزاد فرستاده ویژه آمریکا در امور صلح افغانستان گفت: اگر نیروهای آمریکایی از افغانستان خارج شوند نظامیان ناتو هم این کشور را ترک خواهند کرد.
آگاهان سیاسی در کشور در واکنش به این نشست سری میگویند، احتمال میرود که برآیند این نشست امنیتی از سوی آقای ترمپ با مقامهای ارشد نظامی و استخباراتی اش، روشن شدن تصمیم آقای ترمپ روی زمانبندی خروج نظامیان امریکایی از افغانستان باشد.
با این حال، تاکنون، کدام موضوعی به عنوان نتیجه این نشست بیرون داده نشده است. اما، شماری از آگاهان سیاسی به این باور اند که میان امریکا و طالبان روی خروج نظامیان خارجی از افغانستان در نشست قطر توافق صورت گرفته است و به عنوان نتیجه این نشست احتمال میرود زمانبندی و تصمیم نهایی در باره خروج نیروهای خارجی از کشور را روشن سازد.
به نوشته آریانانیوز،«احمد الله علیزی»، مشاور پیشین ریاست جمهوری میگوید: «امریکا و طالبان به توافق رسیده اند در این هیچ شک نیست، اما احتمال دارد که روی خروج نظامیان خارجی از افغانستان زمینه را مساعد سازند که چگونگی و در چه دراز نیروهای امریکایی افغانستان را ترک کنند.»
در همین حال، برخی از نامزدان انتخابات ریاست جمهوری میگویند که تصمیم شتاب زده رئیس جمهوری امریکا، در باره افغانستان، برای کشور صلح پایدار نخواهد آورد.
«فرامرز تمنا»، نامزد احتمالی انتخابات ریاست جمهوری در این مورد ابراز میدارد: « تلاشهای جاری ایالات متحده امریکا را در راستای صلح پایدار موثر نمی دانم چون این اقدامات عجولانه نمی تواند افغانستان را به صلح برساند.»
در همین حال، منابع نزدیک به طالبان هم می گویند که دونالد ترمپ روی جزییات گفتگوهای دوحه بین امریکا و طالبان با مقامهای ارشد اش رایزنی کرده و احتمال می رود که در پی نشست پسین ترمپ، توافقها بین امریکا و طالبان نهایی شوند.
نظر محمد مطمین، یک تن آگاه سیاسی اظهار میدارد: «نشستی را که ترمپ برگزار کرده برای مشوره روی توافق های قطر بوده که امیدواری وجود دارد تا به زودی توافق صلح بین امریکا و طالبان امضا شود.»
از سویی هم، نگرانیها میان سیاستمداران و باشندگان کشور همچنان پابرجاست که مبادا امریکا شتاب زده روی مسئله افغانستان تصمیم بیگیرد و نیروهایش را از کشور بیرون سازد.
حکومت افغانستان اما در واکنش به نشست واشنگتن، از امریکا میخواهد که تا نابودی کامل هراس افگنان، همکاری هایش را با دولت افغانستان ادامه بدهد.
«امید میثم»، معاون سخنگوی ریاست اجراییه میگوید: «تا زمان اضمحلال تمامی گروههای تروریستی، کماکان همکاری میان افغانستان، امریکا و کشورهای منطقه و جهان ادامه پیدا کند تا ما شاهد باشیم که دشمن مشترک نابود شود.»
این در حالیست که در پایان دور پنجم گفتگوهای صلح میان نمایندگان امریکا و طالبان در قطر دو طرف خوشنودی شان را از این دور گفتگوها ابراز داشتند و هر دو طرف این دور گفتگوها را مملو از دست آورد برای طرفهای گفتگو کننده خوانده و آنرا در امر پیشرفت ها در زمینه صلح بیپیشینه خواندند.